Aruba bezienswaardigheden

Aruba is een eiland waar mensen vooral naartoe gaan om te genieten van zon, zee en strand. Wie echter dingen wil gaan bezichtigen of doen die kan ook prima terecht op Aruba. Zo zijn er voldoende bezienswaardigheden en activiteiten die je uit je luie strandstoel kunnen halen. Voor sportievelingen is er ook nog de mogelijkheid om op de mountainbike te springen, te wandelen, te snorkelen, te duiken of te golven.

Leuke excursies

Via 'GuideandGo Aruba' kun je via internet leuke excursies en activiteiten op Aruba boeken zoals eilandtours waarbij je Aruba ontdekt, stoere jeepsafari's en de kans om met een zogenaamde Seabob de wateren rondom Aruba te verkennen.
Bekijk alle Aruba excursies en boek direct online!
 

Aruba bezienswaardigheden

Aruba is een eiland dat meer te bieden heeft dan zon, zee en strand.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Aruba op een rijtje gezet:
Aruba bezienswaardigheden top 10

Alto Vista

Op een idyllische locatie direct aan zee is de kapel Alto Vista gelegen. De kleine en simpel ingerichte kapel staat op een heuvel in het noordoosten van het eiland. Het werd omstreeks 1952 gebouwd naar een idee van de Nederlandse Ingenieur J.A. Hille. Onderweg naar de kapel kom je kleine houten bordjes tegen die de route aangeven van de pelgrimstocht die hier elk jaar plaatsvindt op Goede Vrijdag. In de woestijnachtige omgeving van de kapel zijn het Nationale Park Arikok, de Aruba Ostrich Farm en wat ruïnes gelegen.

California Lighthouse

In het noorden van Aruba, waar je met de auto eigenlijk niet veel verder kunt komen op de doorgaande weg, is de vuurtoren van Aruba te vinden. De California Lighthouse op het Hudishibana plateau, geeft doormiddel van licht een signaal af richting de vaartuigen die de kust van Aruba naderen. De vuurtoren, die in 1916 werd gebouwd, is vernoemd naar het stoomschip SS California die nog altijd in het noordwesten op de bodem van de zee ligt.

Eagle Beach

Eén van de mooiste stranden van Aruba is onbetwist Eagle Beach. Het witte poederachtige strand steekt enorm af tegen de azuurblauwe zee. Het heldere water leent zich uitstekend voor ontspannende snorkeltochten en om te duiken. Ook de schildpadden weten het stand van Eagle Beach op waarde te schatten. Een paar maanden per jaar komen ze hier hun eieren leggen. Eagle Beach is gelegen aan de westkust van Aruba net boven Manchebo Beach.

Butterfly Farm

Aan de J. Irausquin Boulevard is een leuke vlindertuin gelegen. De Butterfly Farm is opgericht door William Slayter, Tony en Lori Cox. Sinds de opening in 1999 hebben ze al veel bezoekers mogen ontvangen. Tony en Lori zijn erg begaan met hun gevleugelde vrienden en staan je dan ook graag te woord. Als je geluk hebt kun je zelfs getuigen zijn van het ontpoppen van een vlinder uit zijn cocon. Mocht dit niet het geval zijn, je toegangskaartje is de rest van je vakantie geldig.
www.thebutterflyfarm.com

Charlie's Bar

De meest bijzondere bar van Aruba is gelegen in het dorp San Nicolas. Vanaf Oranjestad is het ongeveer twintig kilometer rijden naar deze gezellige bar. Waarschijnlijk heb je even de tijd nodig om rond te kijken. Charlie’s Bar is namelijk vooral ingericht met spullen die gasten hebben achtergelaten. Sommige hebben er zelfs geld achtergelaten met daarop hun naam. In Charlie’s Bar kun je een heerlijk verkoelend drankje nuttigen al dan niet met een gepaste simpele maaltijd.
www.facebook.com/charliesbararuba

Hondenkerkhof

Wanneer je met de auto een tocht maakt langs de zuidkust kom je in de buurt van Baby Beach een hondenkerkhof tegen. Het vreemde aanzicht van allerlei houten kruizen zo aan zee laat menig toerist verbazen. Het betreft hier echter een rustplaats waar vele viervoeter door zijn baasje is begraven. Op de kruizen staan behalve de naam ook vaak de datum van overlijden. Dierenliefhebbers kunnen niet anders dan beamen dat deze dieren een indrukwekkende laatste rustplaats hebben gekregen.

Fort Zoutman

Het kleine militaire fort van Oranjestad werd gebouwd in 1798. De kleurrijke Willem III toren met bovenaan een klok, werd later geplaatst in het jaar 1868. Sinds 1983 kun je in de toren en het fort het Historische Museum van Aruba bezoeken. De toegang is gratis.
www.steden.net/aruba/oranjestad/fort-zoutman

SS Antilla

Het scheepswrak van SS Antilla ligt sinds 1940 op de bodem bij Malmok Bay in het noordwesten van het eiland. Het wrak wordt graag bezocht door duikers en snorkelaars, aangezien het gebied vol zit met prachtig koraal, kreeften, exotische vissen en het scheepswrak SS Antilla. De vele stormen hebben het schip inmiddels door tweeën gesplitst. Enige voorzichtigheid bij het duiken is geboden. De SS Antilla was een elektrisch vrachtschip op de vaarroute Hamburg-Amerika.

Renaissance Mall

Dit deels overdekte winkelcentrum van Aruba is gelegen in hart van Oranjestad tegenover de Renaissance Marina. Het winkelaanbod met veelal luxe artikelen en bekende merken wordt afgewisseld met restaurants, een casino, Starbucks en een spa. Bekende merken in de Renaissance Mall zijn Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton, Cartier en Chopard.
www.shoprenaissancearuba.com/mall/

Atlantis Submarine

Wie altijd al eens met een echte duikboot op pad heeft willen gaan, kan in Aruba zijn slag slaan. De boot vertrekt vanuit de Renaissance Marine in Oranjestad en neemt je mee tot een diepte van ongeveer 130 voet. Via de vele ronde ramen kun je de prachtige onderwaterwereld bewonderen en zelfs een wrak van dichtbij. De bemanning verteld je ondertussen leuke wetenswaardigheden. www.depalmtours.com/atlantis-submarines-expedition

National Archaeological Museum Aruba

Het archeologische museum van Aruba is gevestigd in een voormalige oude koloniale woning van de Ecury familie. Het kleurrijke pand aan de Schelpstraat huisvest een collectie voorwerpen van de Caquetio indianen en zelfs voorwerpen van ver voor Christus. Meer dan 5000 jaar geschiedenis wordt hier bewaard om ons te informeren over het verleden.
http://namaruba.org

Palm Beach

In de buurt van luxe hotels als het Hyatt en het Marriott is Palm Beach gelegen. Het heerlijke strand is erg favoriet bij een groot publiek. Niet alleen het strand is fantastisch, ook het gebied er omheen. Je kunt er namelijk heerlijke restaurants bezoeken, gezellige clubs en er is een groot winkelcentrum te vinden. Daarnaast leent Palm Beach zich uitstekend voor het beoefenen van verschillende watersporten.
www.bijzondereplaatsen.nl/aruba/palmbeach.htm

Donkey Sanctuary

De ezelopvang van het eiland Aruba wordt geheel gerund door vrijwilligers. Als non-profit organisatie leven ze vooral van donaties. Verschillende verwaarloosde ezels mogen hier hun oude dag slijten. Veel van deze ezels hebben gewerkt als lastdier, maar zijn sinds de komst van de geautomatiseerde voortuigen vooral aan hun lot overgelaten. Het beschermde gebied zorgt ook dat de beesten niet kunnen worden aangereden of kunnen verhongeren. Een bezoek aan de Donkey Sanctuary is daarom niet alleen leuk, het is vooral nuttig. Je betaalt geen entree, maar men hoopt op een donatie. De vrijwilligers zijn meer dan enthousiast om je te verwelkomen en je meer te vertellen over deze grappige doch soms koppige dieren. En natuurlijk mogen de kinderen meehelpen met voeren en misschien een klein ritje op de rug van een rustige ezel maken.
www.facebook.com/donkey.sanctuary.aruba

Baby Beach

Het populaire strand van Baby Beach wordt zowel door de toeristen als de locals graag bezocht. Het ondiepe water leent zich uitstekend voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand zijn rieten parasols die voor enige schaduw zorgen. Je kunt er ook strandstoelen en windschermen huren en er is een strandtent en wat sanitaire voorzieningen. De zee bij Baby Beach is tevens geschikt om te snorkelen. Minder ervaren snorkelaars worden wel geadviseerd om in de lagune te blijven. De stroming daarbuiten kan bijzonder verraderlijk zijn.
www.bijzondereplaatsen.nl/aruba/babybeach.htm

Renaissance Eiland

Gasten die een verblijf hebben geboekt bij het Renaissance Hotel & Resort hebben de beschikking over een privé eiland. Middels een boot wordt je naar dit eiland gebracht waar de flamingo’s en de leguanen je opwachten. De boot vertrekt vanuit de lobby van het Renaissance Hotel of aan de kade bij het kindvriendelijke Renaissance Resort. Het Renaissance eiland is verdeeld net als het hotel en het resort. De rechterzijde is geschikt voor 18+ en de linkerzijde vooral voor families. Je kunt er gratis snorkelspullen lenen, een potje tennissen en natuurlijk is er een restaurant en bar aanwezig. Al luierend in je hangmat kun je genieten van al het moois en het heerlijke klimaat.
www.arubaprivateisland.com

Goudmijnen

Omstreeks de vijftiende en zestiende eeuw werd Aruba veelvuldig bezocht om het zoeken naar schatten. Met name het zoeken naar goud kon immers veel opleveren. Nu vandaag zijn er alleen nog ruines te bezoeken die bekend staan als goudmijnen. Bushiribana uit 1872 is hier een uitstekend voorbeeld van. De kleine ruïne staat op het strand in het noorden van het eiland. Een andere bekende ruïne is de Balashi Gold Mill ten westen van het Arikok National Park. Een leuke manier om de ruïnes te bezoeken is per paard. The Gold Mine Ranch biedt leuke en afwisselende tours naar onder andere de goudmijnen van Aruba.
www.thegoldmineranch.com

Lederschildpadden

Hoewel de kans heel klein is, bestaat er toch de mogelijkheid dat je in Aruba getuigen bent van de geboorte van lederschildpadden. De vrouwelijke schildpadden leggen gemiddeld 110 eieren waarvan er zo’n tachtig zijn bevrucht. Ze worden vervolgens zorgvuldig in een gegraven nest op het strand geplaatst en daarvoor verkiezen ze vaak het strand waar ze zelf geboren zijn. Het graven van een kuil kost ze behoorlijk veel energie. Soms worden er meerdere kuilen gegraven om roofdieren af te leiden. De organisatie Turtug Aruba houdt dit soort nesten nauwkeurig in de gaten en vaak wordt er een hek omheen gezet. Op Eagle Beach en Palm Beach kun je deze hekken regelmatig bespeuren. Na zo’n zestig dagen komen de kleine schildpadden uit hun ei en graven hun eigen weg naar boven om vervolgens de zee op te zoeken. Het proces duurt best lang, maar is prachtig om te zien.
www.top10bezienswaardigheden.nl/aruba/geboorte-schildpadjes-op-strand-aruba.htm

Struisvogelfarm

Wist je dat een ei van een struisvogel zo sterk is, dat er een volwassen persoon op kan staan zonder dat het ei breekt? Dit soort experimenten kun je zelf ervaren op de struisvogelfarm van Aruba. De Aruba Ostrich Farm is daarom ook erg leuk voor kinderen. Middels een rondleiding over de boerderij kom je langs kleine jonge struisvogels, mag je de grotere zelf voeren en ga je met een vrachtwagen over het terrein op verkenning uit.
www.arubaostrichfarm.com/nl

Ruige noordkust (4x4)

De noordkant van het eiland Aruba is het meest ruige deel. Rotsformaties en hobbelige zanderige wegen vragen om een stevig onderstel, dus een 4x4 jeep is zeker geen overbodige luxe. Je kunt dan onbezorgd een tocht maken langs de noordzijde waarbij je soms een stuk over het strand kunt rijden en je uiteindelijk uitkomt bij de Natural Pool van Aruba. De zee kan hier spectaculaire indrukken maken. Een tocht langs dit gebied is tevens een heerlijke ontsnapping uit de drukte.

Meer info over Aruba

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Aruba:
Aruba toerisme
Aruba informatie
Aruba informatie
Aruba weer & klimaat
winterzon op Aruba

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy